Alles over de accu & actieradius

Watturen, voltage, ampère uren uitgelegd.

Ook de accu is één van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets. Een goede accu zorgt dus voor een e-bike die u passend ondersteunt wanneer u het wilt. Dat betekent dus meer energie voor u. De inhoud van de accu beïnvloedt de actieradius. De actieradius betekent de afstand die u kunt afleggen met ondersteuning. Hoe meer accu-inhoud, hoe verder u kunt fietsen. De inhoud van een accu wordt gemeten in wattuur (Wh); hoe meer Wh, hoe verder u kunt fietsen. Deze kunt u berekenen door het voltage (bijvoorbeeld 36v) te vermenigvuldigen met ampère-uur (bijvoorbeeld 10,4ah). In dit voorbeeld zou uw fiets 374,4 Wh aan inhoud hebben.

Wat is "actieradius"? De actieradius wordt natuurlijk ook beïnvloedt door andere factoren. Zoals de ondersteuningsstand (een hoge stand zal meer energie vragen dan een lage stand), weerstand (wind, heuvels) en gewicht.

En het opladen? Dat gaat gewoon via het stopcontact - net als uw scheerapparaat, telefoon of elektrische tandenborstel. Het is verstandig de accu op te laden zodra de accu bijna leeg is, daarmee verlengd u de levensduur van de accu. Het kan geen kwaad om af en toe een halfvolle accu op te laden, maar de accu is het efficiëntst als alle "cellen" in de accu gebruikt worden. Het is aan te raden om de accu eens per 3 maanden volledig op te laden - ook wanneer de accu niet gebruikt wordt. Zo kan de accu het langst mee gaan omdat de cellen actief worden gehouden.

Verder lezen over de motor > | trapondersteuning >

Elektrische fietsen powered by Samsung, TranzX, Shimano, Axa, Kenda, Selle Royal, Tektro, SKS Germany

2013-2019 Elektrische Fiets Aanbiedingen

KvK-nummer:
62441175
BTW-nummer:
NL854819459B01
IBAN:
NL04 INGB 0006 7928 58

Algemene voorwaarden  |   Disclaimer

Bezoekadres

Euroweg 27
3825 HA Amersfoort
Algemeen nummer: 085 4833 255
Klantenservice: 085 4833 299

Deze website maakt gebruik van cookies.

Veilig betalen met