Hoe kies ik een e-bike?

U wilt een elektrische fiets kopen? Lees dit eerst.

Keola Elektrische Fietsen helpt u graag comfortabel de weg op te gaan. Wij weten wat een goede, maar ook passende fiets maakt. Met onderdelen die niet alleen lang mee gaan, maar die u ook helpen comfortabel te fietsen. Er zijn twee zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een elektrische fiets: de kwaliteit en waar u de e-bike voor koopt; dus waar en hoe veel u bijvoorbeeld gaat fietsen. Een elektrische fiets is bedoeld om lang mee te gaan: de kwaliteit moet goed zijn. Daarbij wilt u ook comfortabel fietsen, vooral als de fiets lang mee moet gaan. Dus waar moet u op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Hoe zit het met de kwaliteit van een elektrische fiets?

De kwaliteit van een elektrische fiets wordt met name bepaald door de kwaliteit van de onderdelen. Een kwalitatief goede e-bike is eigenlijk een slimme configuratie van diverse onderdelen van goede kwaliteit. Topleveranciers voor onderdelen van (elektrische) fietsen zijn bijvoorbeeld Shimano (versnellingen + remsystemen), Samsung (accu's), Axa (sloten), Selle Royal (zadels), Suntour (voorvork) of Tektro (remsystemen).

Deze leveranciers bieden niet alleen kwalitatief goede onderdelen, maar ze zorgen ook dat u comfortabeler kunt fietsen. Een Suntour-voorvork met vering, bijvoorbeeld, zorgt voor schokdemping van het voorwiel. Dus als u over een klinkerstraat fietst (en daar hebben we er nogal wat van in Nederland) voelt u minder van de onregelmatige straat.

Waar wilt u de e-bike voor gaan gebruiken?

Uit ervaring blijkt dat men in de regel een (elektrische) fiets gebruikt voor drie doeleinden. Om te beginnen, gewoon voor het plezier en om te ontspannen, of om van A naar B te gaan zoals voor woon-werkverkeer, of tot slot, om te sporten.

Ik fiets voor mijn plezier

Als u graag dagjes weggaat met de fiets; zoals de natuur of de stad in, is een elektrische fiets met voorwielmotor met rotatiesensor prima.

Elektrische fietsen voor plezier

In Nederland zijn geen bergen en weinig steile heuvels. Dus hoeft uw fiets niet de meest krachtige motor te hebben. Voor de heuvels en hoogteverschillen die we wel hebben, is een elektrische fiets met voorwielmotor meer dan geschikt. De fiets helpt u dan omhoog.

Het voelt alsof u altijd de wind mee heeft - zelfs al gaat u een heuveltje op. En als u een vrijloopmotor heeft trapt de fiets extra licht, dus is voor uw plezier fietsen extra ontspannend.

Daarnaast geeft een elektrische fiets met rotatiesensor u de volledige controle over ondersteuning. U bepaalt zelf of u veel of weinig ondersteuning krijgt.

Ik fiets van A naar B

Gewoon van A naar B wilt fietsen? Zoals voor boodschappen of woon-werkverkeer, dan is 'n voorwielmotor met rotatiesensor meer dan geschikt.

Elektrische fietsen voor A naar B

Omdat Nederland een vrij plat landschap heeft, hoeft de motor niet te krachtig te zijn. Ook de wegen in onze steden zijn relatief plat. Voor de heuvels en hoogteverschillen die we wel hebben, is een voorwielmotor meer dan geschikt. De elektrische fiets helpt u omhoog. Wanneer u een vrijloopmotor heeft kunt u ook extra makkelijk een heuvel af, omdat deze niet zwaar trappen wanneer er geen ondersteuning is.

U zult merken, hoewel uw fietsrit niet bedoeld is als ontspanning, het wordt een stuk aangenamer met een e-bike.

Ik fiets voor de sport

Veel elektrische sportfietsen worden uitgerust met een midden- of achterwielmotor in combinatie met een trapkrachtsensor.

Elektrische fietsen voor sport

Als u bijvoorbeeld de bergen in wilt, is een midden- of achterwielmotor passend. Hierbij is een krachtsensor aan te raden.

Dit type sensor meet hoe hard u trapt - zo hoeft u niet steeds te wisselen van ondersteuningsstand met hoogteverschillen. De fiets bepaalt dan de beste ondersteuningsstand voor u.

Met een sport e-bike zult u merken dat u nog uitdagendere routes kunt uitkiezen.

Wilt u meer weten over elektrisch fietsen? Hoe zit het bijvoorbeeld met de actieradius? Of met trapondersteuning? En wat zijn rotatie- en krachtsensoren? Lees alles over e-bikes >.

Elektrische fietsen powered by Samsung, TranzX, Shimano, Axa, Kenda, Selle Royal, Tektro, SKS Germany

2013-2019 Elektrische Fiets Aanbiedingen

KvK-nummer:
62441175
BTW-nummer:
NL854819459B01
IBAN:
NL04 INGB 0006 7928 58

Algemene voorwaarden  |   Disclaimer

Bezoekadres

Euroweg 27
3825 HA Amersfoort
Algemeen nummer: 085 4833 255
Klantenservice: 085 4833 299

Deze website maakt gebruik van cookies.

Veilig betalen met